Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
5 oktober 2020
Deze week sturen wij u een extra editie van de nieuwsbrief Europa in een Oogwenk om u op de hoogte te houden van de Europese Week van Regio’s en Steden. Het motto van dit jaar is ‘Restart. Europa. Together.’ en zal worden uitgediept in drie themaweken van 5 t/m 22 oktober. Elke week sturen wij u een overzicht van de highlights van de week.
Videoboodschap van Leonard Geluk over de Europese Week van Regio’s en Steden

Om stil te staan bij de start van de Europese Week nam Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG, een videoboodschap op. Hierbij blikt hij vooruit op de komende paar weken. Daarnaast benoemt  hij ook welke onderwerpen die op de Europese agenda centraal staan relevant zijn voor Nederlandse gemeenten.

Bekijk die videoboodschap op het VNG YouTubekanaal hieronder.
5 t/m 9 oktober: Empowering Citizens

In de eerste week staat het thema Empowering Citizens centraal. Deze week is een grote variatie aan online bijeenkomsten gericht op het betrekken van de burger in Europese besluitvorming. Vanuit Nederland organiseert gemeente Rotterdam een workshop over publieke innovatie op woensdag 7 oktober. Studio Europa Maastricht organiseert een sessie over uitdagingen en best practices op het gebied van burgerbetrokkenheid. Ten slotte organiseren gemeenten en organisaties uit andere Europese landen veel interessante sessies. Zo organiseert een aantal Europese organisaties op het gebied van ruimtelijk beleid samen een masterclass over het financieren van de Green Transition.

Bekijk het volledige overzicht van highlights uit het programma op de VNG webpagina.
Agenda

Ten slotte willen we u ook wijzen op een aantal evenementen die niet (direct) aan de Europese Week van Regio’s en Steden gerelateerd zijn, maar wel interessant.
8 okt
European Green Capital and European Green Leaf Awards Ceremony
12-14 okt
140ste Plenaire Zitting van het Comité van de Regio’s
20 okt
Let’s get ready for the 12th European Week for Waste Reduction
12 nov VNG dialoog over Europese fondsen (informatie volgt)
25-26 nov EconPol Europe Annual Conference 2020
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten