Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
27 november 2020
Kennisnetwerk uitgelicht: HyER

HyER
(The European association for Hydrogen and fuel cells and Electro-mobility in European Regions) werd in 2008 opgericht als HyRaMP. Dit samenwerkingsverband tussen regio’s en steden ondersteunt de implementatie van waterstof- en brandstofceltechnologieën en elektromobiliteit in Europa. Met behulp van deze zich snel ontwikkelende en innovatieve technologieën wordt het (openbaar) vervoer in Europese steden en regio’s schoner en draagt men bij aan de reductie van de uitstoot van broeikasgassen. Een positief neveneffect is dat het stimuleren van verdere ontwikkeling van deze sector ook bijdraagt aan lokale en regionale economische groei en werkgelegenheid. Tot nu toe nemen 35 Europese regio’s en steden deel aan HyER. Bent u de volgende?
Meer over Europese kennisnetwerken
 
donderdag 26 november 2020
Agenda - Online conferentie over duurzame mobiliteit
Europa en internationaal

De jaarlijkse POLIS Conference is de uitgelezen kans om inspiratie op te doen bij andere gemeenten en regio’s die hun prestaties op het gebied van (duurzame) mobiliteit laten zien. De conferentie van 2020, van 30 november tot en met 3 december, wordt mede-georganiseerd door Regio Arnhem-Nijmegen.

30-11-2020
Lees meer
 
donderdag 26 november 2020
Nieuws - Staat van de lokale democratie gemonitord
Europa en internationaal

Een delegatie van het Congres van Lokale en Regionale Overheden van de Raad van Europa brengt 25 t/m 27 januari een digitaal bezoek aan Nederland voor een periodieke monitoring van de staat van de lokale democratie. Nederland is voor het laatst gemonitord in 2013.

Lees meer
 
vrijdag 13 november 2020
Nieuws - Bereid u voor op Brexit met vernieuwde Impact Scan
Europa en internationaal

Het is nog steeds onzeker hoe de toekomstige relatie van de EU en het VK vorm krijgt. Toch is het belangrijk dat gemeenten zich voorbereiden op alle mogelijke scenario’s. Dit kan met de vernieuwde Brexit Impact Scan voor overheden.

Lees meer
 
vrijdag 13 november 2020
Nieuws - Staatsecretaris Keijzer in VNG Dialoog: ‘Doe het samen’
Europa en internationaal

Samenwerken met het mkb, onderwijs en gemeenten in de regio is een belangrijke sleutel om financiering te krijgen uit de EU herstel- en structuurfondsen. Dat zei staatssecretaris Mona Keijzer bij de VNG Dialoog Europese Fondsen. Tijdens de dialoog werd ook de Subsidiewijzer 2021-2017 van de VNG gepresenteerd.

Lees meer
 
VNG Europa Forum en partnerverzoeken

Werkzaam bij de gemeente en geïnteresseerd in discussies, kennis en ervaringen over Europese bijeenkomsten en projecten? Kijk dan eens op het VNG Europa forum. Voor toegang kunt u zich registeren met uw gemeentelijk emailadres.
Agenda
21 - 29 nov
European Week for Wast Reduction 2020
27 nov
VNG Bestuurdersdag
30 nov - 3  dec
2020 Annual Polis Conference
1-2 dec The Future of Food Conference 2020
8 dec 135 paper and packaging waste collection systems - A year after
16 dec Launch event of the European Climate Pact.
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten