Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
12 februari 2021
Kennisnetwerk uitgelicht: Sustainable Cities Platform

Sinds 2016 richt het Sustainable Cities Platform zich op de invoering van de Baskische Verklaring. Deze verklaring is gelanceerd naar aanleiding van de 8ste Europese Conferentie over Duurzame Steden en Gemeenten in 2016 en schetst nieuwe wegen voor Europese steden en gemeenten om als productieve, veerkrachtige en duurzame overheid voluit te gaan voor een leefbaar en inclusief Europa. Inmiddels hebben zo’n 527 steden en regio’s, 207 organisaties en 220 individuen de verklaring ondertekend. Op het online platform zijn gedeelde lokale ervaringen en praktijkvoorbeelden te vinden. De praktijkvoorbeelden zijn gegroepeerd in drie categorieën: sociaal-culturele, sociaal-economische en technologische transformatie.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
donderdag 11 februari 2021
Nieuws - Verslag 142e plenaire vergadering Comité van de Regio’s
Europa en internationaal

Nederlandse bestuurders presenteerden begin februari hun ideeën aan de EU-instellingen, tijdens de 142e plenaire vergadering van het Europees Comité van de Regio’s. Daarbij waren ook eurocommissarissen Gabriel en Ferreira en Hans Kluge van de World Health Organisation (WHO) aanwezig.

Lees meer
 
dinsdag 9 februari 2021
Nieuws - CvdR: meer multilevel governance in milieuactieprogramma EU
Europa en internationaal

Het Europees Comité van de Regio’s behandelde begin februari het herziene 8ste milieuactieprogramma van de Europese Commissie. Dat is het milieubeleidskader van de EU voor de periode 2020-2029. Op aandringen van het Comité vorig jaar is hierin nu meer aandacht voor de rol van decentrale overheden.

Lees meer
 
dinsdag 9 februari 2021
Agenda - Internationale discussie over werkprogramma Europese Commissie 2021
Europa en internationaal

De werkgroep ‘Linking Levels’ van de Onderzoeksdienst van het Europees Parlement (ERPS) nodigt de decentrale overheden uit voor een internationale discussie over het werkprogramma van de Europese Commissie voor 2021. 

Lees meer
 
Voorbereidingen Europese Week van Regio’s en Steden 2021 van start
Europa.eu

Het directoraat-generaal Regionaal beleid en stadsontwikkeling van de Europese Commissie (DG-REGIO) organiseert van 11 t/m 14 oktober 2021 de 19e Europese Week van Regio’s en Steden. Het startschot werd gegeven op 28 januari tijdens een officiële kick-off bijeenkomst. Regio’s en steden die willen deelnemen als officiële partner kunnen zich aanmelden hiervoor tot en met 26 maart. Op 25 februari organiseert het directoraat-generaal een Q&A-sessie over het aanmeldproces. Hiervoor kunt u ook van tevoren al vragen opsturen naar regio-euregionsweek@ec.europa.eu. Daarnaast is er ook een gids voor potentiële partners beschikbaar.

Lees meer
 
Agenda
19 feb
Online talkshow Green Deal
23-25 feb
The European 5G Conference
25 feb Q&A-sessie Europese Week van Regio's en Steden
26 feb
Webinar: Integrated home renovation services in Europe
2 maart 6th Annual Future of Transport Conference
4 maart Horizon Europe Kick-off online Event
25 maart Artificial Intelligence Conference: Delivering AI with impact in Europe
26 maart Deadline voor aanmelding partners Europese Week van Regio’s en Steden 2021
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten