Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
26 februari 2021
Kennisnetwerk uitgelicht: Eltis

Het netwerk Eltis (European local transportation information service) faciliteert uitwisseling van kennis en ervaring tussen Europese steden over duurzame mobiliteit - interessant voor iedereen die te maken heeft met lokale mobiliteit en verwante onderwerpen zoals ruimtelijke ordening. Op de webpagina van het netwerk zijn er verschillende tools beschikbaar voor beleidsmakers en bestuurders die zich bezighouden met deze onderwerpen. Onder de sectie ‘in brief’ staat al het nieuws, feiten en Europese wetgeving rondom duurzame mobiliteit. De ‘resources’ bestaan uit verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden om duurzame vormen van mobiliteit te promoten in de eigen stad of regio. Tenslotte, onder ‘participate’ kunnen deelnemers aan het netwerk met elkaar in contact komen om kennis en praktijkvoorbeelden uit te wisselen.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
donderdag 25 februari 2021
Nieuws - Extra subsidie voor duurzame energie en duurzaam vervoer
Europa en internationaal

De Europese Commissie heeft € 35 miljoen uitgetrokken om het subsidieprogramma ELENA (European Local Energy Assistance) voort te zetten. Dit geld is bedoeld voor projecten op het gebied van duurzame energie (€ 30 miljoen) en duurzaam vervoer (€5 miljoen).

Lees meer
 
donderdag 25 februari 2021
Nieuws - Europees Congres neemt rapport jongerenparticipatie aan
Europa en internationaal

Het Congres van Lokale en Regionale Overheden heeft een rapport aangenomen dat lokale en regionale overheden oproept zich in te zetten voor jongerenparticipatie. Dit rapport werd mede opgesteld door de Advisory Council on Youth.

Lees meer
 
dinsdag 23 februari 2021
Nieuws - Raad van Europa keurt rapport goed over huisdeelplatforms
Europa en internationaal

De governancecommissie van het Congres van Lokale en Regionale Overheden in de Raad van Europa heeft het rapport ‘Home sharing platforms: challenges and opportunities for municipalities’ goedgekeurd. Het rapport moet leiden tot een betere handhaving van dit onderdeel van de deeleconomie. 

Lees meer
 
dinsdag 23 februari 2021
Nieuws - Dien uw beste Green Deal praktijkvoorbeelden in 
Europa en internationaal

Het Europees Comité van de Regio’s nodigt u uit om het beste van uw gemeente of regio op het gebied van energie- en klimaatactie te delen. De overgang naar klimaatneutraliteit is ook in lokale gebieden begonnen en het Comité wil uw voorbeelden onder de aandacht brengen om andere gemeenten te inspireren.

Lees meer
 
dinsdag 23 februari 2021
Nieuws - Young Elected Politicians programma voor jonge raadsleden
Europa en internationaal

Ook in 2021 organiseert het Europese Comité van de Regio’s weer het Young Elected Politicians programma (YEP). In dit programma krijgen jonge bestuurders uit gemeenteraden en Provinciale Staten de kans om zich professioneel te ontwikkelen op het gebied van het Comité en zijn leden. 

Lees meer
 
Doe mee aan enquête over de EU Cities Fair and Ethical Trade Award

Het Directoraat-generaal voor handel van de Europese Commissie (DG Trade) probeert eerlijke en ethische handel, en dan het bijzonder de EU Cities Fair and Ethical Trade Award, beter onder de aandacht te brengen. Hiervoor heeft het DG een enquête opgesteld om input te verzamelen uit regionale overheden over hun bewustzijn over dit onderwerp. Deze enquête kan worden ingevuld voor 15 maart 2021.

Vul hier de enquête in
 
donderdag 25 februari 2021
Agenda - Kick-off evenement Horizon Europe
Europa en internationaal

In maart 2021 start het nieuwe Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Op 4 maart vindt de online kick-off plaats met de nadruk op het belang voor Nederland bij dit programma. 

04-03-2021
Lees meer
 
donderdag 25 februari 2021
Agenda - Tweedaagse Masterclass over Smart Cities Marketplace
Europa en internationaal

Over de Smart Cities Marketplace wordt een 2-daagse masterclass voor lokale overheden georganiseerd. De nadruk ligt op het ontwikkelen van een goede smart city-strategie die een veerkrachtige ruggengraat vormt voor toekomstige projecten.

18-03-2021
Lees meer
 
maandag 22 februari 2021
Agenda - Digitale conferentie: for more women in politics
Europa en internationaal

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag organiseert het Comité van de Regio’s een digitale conferentie over vrouwen in de politiek. Er zal worden ingezoomd op de participatie van vrouwen in lokale en regionale besluitvormingsorganen. 

08-03-2021
Lees meer
 
Agenda
2 mrt 6th Annual Future of Transport Conference
4 mrt
Horizon Europe Kick-off online Event
8 mrt
Digital Conference: for more women in politics
12 mrt Online workshop: The Future of Europe – My future
18 mrt Masterclass Smart Cities Marketplace - Dag 1
25 mrt Artificial Intelligence Conference: Delivering AI with impact in Europe
26 mrt Deadline voor aanmelding partners Europese Week van Regio’s en Steden 2021
15 apr Masterclass Smart Cities Marketplace - Dag 2
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten