Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
10 mei 2021
Kennisnetwerk uitgelicht: League of Historic and Accessible Cities

League of Historic and Accessible Cities
is een proefproject dat zich richt op het verbeteren van de toegankelijkheid van historische steden en tegelijkertijd de ontwikkeling van duurzaam toerisme en de bescherming van cultureel erfgoed bevordert. Tot nu toe zijn er 6 toegankelijke toeristische routes gecreëerd in 6 verschillende steden in Europa. Het doel van het project is niet alleen mensen met een handicap en hun gezinnen in staat te stellen ten volle te genieten van vrijetijds- en culturele activiteiten, maar ook het toerisme te stimuleren onder de 80 miljoen mensen met een handicap die in Europa wonen. Vanuit dit oogpunt wordt dan ook verwacht dat het project zal bijdragen tot de culturele en sociale ontwikkeling van de steden op lange termijn. Een betere toegang tot het culturele erfgoed van een stad maakt haar dynamischer en aantrekkelijker voor haar inwoners en toeristen en verhoogt daardoor haar economische winst en groei.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
vrijdag 7 mei 2021
Nieuws - Verslag 144e plenaire vergadering Comité van de Regio's
Europa en internationaal

De 144e plenaire vergadering van het Comité van de Regio’s (CvdR) vond plaats op 5, 6 en 7 mei. Op de agenda stonden onder meer het Portugese voorzitterschap van de Raad van Europa en een advies over de ervaringen van regio’s en steden tijdens de COVID-19-crisis en wat zij hiervan hebben geleerd.

Lees meer
 
vrijdag 7 mei 2021
Nieuws - EU-fonds van start: € 133 miljoen voor arbeidsmarktregio’s
Europa en internationaal

Arbeidsmarktregio’s kunnen projecten gericht op begeleiding naar werk, opleiding en bij- en omscholing indienen voor financiering vanuit het REACT-EU-fonds. Dat is onderdeel van het herstelpakket van de EU om sterker uit de coronacrisis te komen. Voor de arbeidsmarktregio’s is € 133 miljoen beschikbaar.

Lees meer
 
Agenda - Online event: Europese subsidieprogramma’s voor decentrale overheden
Europa en internationaal

Hoe komt u erachter welke Europese subsidieprogramma’s er zijn? Waar moet uw project aan voldoen om in aanmerking te komen voor Europese financiering? Gaat u voor 1 project of 2 tegelijk en met welke samenwerkingspartners? Wie is uw contactpersoon in Brussel en welke ondersteuning kunt u daarbij krijgen? 

24-06-2021
Lees meer
 
Agenda
27 mei Online meet-up: Europa voor en door gemeenten
1-4 juni Europese groene week
15 en 16 juni De stad van de toekomst: de kern van de groene & digitale transities in Europa
24 juni Online event: Europese subsidieprogramma’s voor decentrale overheden
11-14 okt Europese week van regio’s en steden
Contact
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten