Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
7 juni 2021
Kennisnetwerk uitgelicht: EURADA

De Europese vereniging van ontwikkelingsagentschappen (EURADA)
verenigt professionals die in heel Europa aan economische ontwikkeling werken. EURADA vertegenwoordigt ontwikkelingsorganisaties bij de instellingen van de Europese Unie. De vereniging vergemakkelijkt de samenwerking tussen mensen die zich bezighouden met regionale economische ontwikkeling. Zij kunnen netwerken, gemeenschappelijke EU-projecten plannen, samenwerken, pleiten en deelnemen op Europees niveau. EURADA fungeert als internationale gevestigde faciliteit om ontwikkelingsorganisaties met elkaar, met Europa en met de mogelijkheden die Europa te bieden heeft, in contact te brengen.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
Terugblik ‘Europa voor en door gemeenten’
Europa en Internationaal

Tijdens de meet-up ‘Europa voor en door gemeenten’ gingen bijna 100 deelnemers afgelopen donderdag met elkaar in gesprek over de Europese dimensie van actuele onderwerpen die bij gemeenten spelen.

Lees meer
 
Project Bridges of Trust
Europa en Internationaal

"Bridges of Trust" is een project dat op 1 april van start is gegaan, ontwikkeld in samenwerking tussen CEMR-PLATFORMA en het U-LEAD met Europaprogramma, geleid door GIZ. Het doel van het project is levensvatbare internationale partnerschappen tot stand te brengen tussen 10 gemeenten uit EU-lidstaten en Oekraïne.

Lees meer
 
Conferentie van de toekomst van Europa en Burgerdebatten
Europa en Internationaal

De conferentie over de toekomst van Europa is een geleide reeks debatten en discussies waar mensen uit heel Europa hun ideeën kunnen delen en kunnen helpen bouwen aan onze gemeenschappelijke toekomst. Een voorbeeld hiervan is het Jongerendebat met Frans Timmermans en burgemeester Aboutaleb.

Lees meer
 
Help steden klimaatneutraal te worden
Europa en Internationaal

Dit online business event richt zich op zakelijke kansen in de Europese Unie in de context van de doelstellingen van Europese steden om in 2030 klimaatneutraal te zijn. De Europese Unie streeft ernaar om tegen 2030 100 klimaatneutrale steden te hebben.

14-06-2021
Lees meer
 
Agenda
14 juni Online event: Help steden klimaatneutraal te worden
15 en 16 juni De stad van de toekomst: de kern van de groene & digitale transities in Europa
21 juni Online event: Help steden klimaatneutraal te worden
24 juni Online event: Europese subsidieprogramma’s voor decentrale overheden
11 - 14 okt Europese week van regio’s en steden
Contact
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten