Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
5 juli 2021
Kennisnetwerk uitgelicht: EFUS

Het European Forum for Urban Security (Efus) is het Europese netwerk dat zich toelegt op het bevorderen van discussie, samenwerking en ondersteuning tussen lokale en regionale autoriteiten op het gebied van misdaadpreventie en stedelijke veiligheid. Het werd opgericht in 1987 en brengt bijna 250 steden en regio's uit 15 landen samen.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
vrijdag 2 juli 2021
Nieuws - Europese Week van Steden en Regio’s dit jaar weer digitaal
Europa en internationaal

De Europese Week van Steden en Regio’s vindt plaats van 11 t/m 14 oktober en zal net als in 2020 digitaal plaatsvinden. De 19e #EURegionsWeek heeft als motto Samen voor herstel en kent 4 thema’s: groene transitie, cohesie, digitale transitie en betrokkenheid van burgers. 

Lees meer
 
vrijdag 2 juli 2021
Nieuws - ‘Nationaal plan nodig voor toegang tot Europees fonds’
Europa en internationaal

Van 30 juni tot 1 juli vond de 145ste plenaire zitting van het Europees Comité van de Regio's (CvdR) plaats. De Nederlandse leden drongen aan op een nationaal plan, waarmee onder andere gemeenten toegang krijgen tot Europees geld voor investeringen in grote maatschappelijke transities.

Lees meer
 
donderdag 1 juli 2021
Nieuws - Advies duurzame en slimme mobiliteit aan Europees Comité
Europa en internationaal

Robert van Asten, wethouder in Den Haag, presenteerde op 30 juni zijn advies over duurzame en slimme mobiliteit aan het Comité van de Regio’s. Zijn advies is een reactie op de strategie waarmee de Europese Commissie het mobiliteitsdossier koppelt aan de digitale en de energietransitie.

Lees meer
 
dinsdag 15 juni 2021
Nieuws - Netwerkkaart brengt inzicht in samenwerking Nederlandse steden in Europese netwerken
Platform 31

Welke Nederlandse gemeenten zijn betrokken bij Europese samenwerkingsactiviteiten? En op welke onderwerpen werken steden samen met andere Europese steden? Platform31 bracht het in kaart.

Lees meer
 
Agenda
11 - 14 okt
Europese week van regio’s en steden
Contact
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten