Onderzoek naar herstel lokale samenwerking na Brexit
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
2 november 2021
Kennisnetwerk uitgelicht: Child-Friendly Cities

Het Child Friendly Cities Initiative (CFCI) is een initiatief onder leiding van UNICEF dat gemeentelijke overheden ondersteunt bij het realiseren van de rechten van kinderen op lokaal niveau, met als uitgangspunt het VN-Verdrag inzake de Rechten van het Kind.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
maandag 1 november 2021
Nieuws - Zorgen over lokale en regionale autonomie in Nederland
Europa en internationaal

Het Congres van Lokale en Regionale Overheden van de Raad van Europa is bezorgd over de staat van de lokale en regionale autonomie in Nederland. Dat blijkt uit het onlangs verschenen monitorrapport van het Congres over de implementatie van het Europees Handvest voor Lokaal Zelfbestuur in ons land.

Lees meer
 
vrijdag 29 oktober 2021
Nieuws - Onderzoek naar herstel lokale samenwerking na Brexit
Europa en internationaal

Door de Brexit is de samenwerking tussen Europese en Britse lokale en regionale overheden verminderd of beëindigd. Dit geldt ook voor een aantal Nederlandse gemeenten die voorheen met Britse partners samenwerkten. In een onderzoek is gekeken naar de mogelijkheden om deze relaties te herstellen.

Lees meer
 
vrijdag 29 oktober 2021
Nieuws - ‘Betrek gemeenten meer bij nieuwe cohesiebeleidsprogramma’s’
Europa en internationaal

Het Comité van de Regio’s riep in zijn plenaire vergadering van oktober op om gemeenten en regio’s meer te betrekken bij nieuwe cohesiebeleidsprogramma’s. Ook werd gesproken over de Europese digitale identiteit, de Green Deal en de regionale en lokale barometer.

Lees meer
 
 
Agenda
11 nov
Online inspiratiebijeenkomst: Maatschappelijk Steunpakket Corona
29 nov
ITEM Jaarconferentie
Contact
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door de VNG.
Lees onze proclaimer.