Advies Comité van de Regio’s over Europees herstelfonds goedgekeurd en meer....
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online  |  Gegevens wijzigen
Logo VNG
Europa in een oogwenk
14 december 2021
Congres lokale overheden zoekt jongerenvertegenwoordiger
Europa en internationaal

Het Congres van Lokale en Regionale Overheden is op zoek naar jongeren tussen de 18 en 30 jaar die willen deelnemen aan de zittingen van het Congres in 2022. Kent u in uw gemeente jongeren met interesse voor Europa? Zij kunnen zich aanmelden tot 7 januari 2022.

Lees meer
 
Dien uw project in voor de Grenslandprijs 2022
Europa en internationaal

Het ministerie van BZK en Noordrijn-Westfalen zijn op zoek naar projecten die zich op een bijzondere manier inzetten voor grensoverschrijdende samenwerking. Heeft uw gemeente een grensoverschrijdend project dat hierop gericht is? Dan kunt u zich tot 16 januari aanmelden voor de Grenslandprijs.

Lees meer
 
‘Sluit met plattelandsvisie EU aan op bestaande structuren’
Europa en internationaal

De VNG verwelkomt de EU-langetermijnvisie voor het platteland, maar geeft wel aan dat de Europese Commissie in haar acties zoveel mogelijk moet aansluiten op de lokale en nationale structuren. Hierdoor wordt recht gedaan aan de bottom-upaanpak en de diversiteit van het Europese en Nederlandse platteland.

Lees meer
 
Maak kans op Europese prijs voor inclusie en diversiteit
Europa en internationaal

Is uw gemeente een ‘hoofdstad van inclusie’? Ding dan mee naar de Europese prijs voor inclusie en diversiteit. Dat kan tot uiterlijk 15 februari om 12.00 uur Zo krijgt u de kans om de wereld te laten zien wat uw gemeente doet om meer diversiteit en inclusie voor uw inwoners te creëren.

Lees meer
 
Europees advies kunstmatige intelligentie goedgekeurd
Europa en internationaal

Het Europees Comité van de Regio’s heeft het advies van wethouder Guido Rink (gemeente Emmen) over kunstmatige intelligentie unaniem goedgekeurd. Dit advies, namens alle lokale en regionale overheden in de EU, is een vervolg op zijn advies over het Witboek Kunstmatige Intelligentie uit 2020.

Lees meer
 
‘Betrek gemeenten actief bij nationale herstelplannen’
Europa en internationaal

Gemeenten worden maar beperkt betrokken bij het opstellen van nationale plannen voor het Europees coronaherstelfonds (Faciliteit voor herstel en veerkracht, RRF), concludeert wethouder Rob Jonkman in het rapport ‘De uitvoering van de faciliteit voor herstel en veerkracht’ van het Comité van de Regio’s.

Lees meer
 
Eerste bijeenkomst Zero Pollution Stakeholderplatform
European Commission

De Europese Commissie en het Comité van de Regio’s hebben een nieuw Stakeholderplatform opgezet om vervuiling tegen te gaan. Wethouder Marieke Schouten vervult samen met DG Patrick Child van de Europese Commissie het voorzitterschap van dit nieuwe platform.

Het platform brengt belanghebbenden en deskundigen samen op verschillende beleidsterreinen, zoals gezondheid, landbouw, onderzoek en innovatie, vervoer, digitalisering en milieu. Het moet samenwerking bevorderen en integrale oplossingen bevorderen om de verontreiniging van bodem, water en lucht terug te brengen.

De groep zal op 16 december voor het eerst bijeenkomen met Eurocommissarissen Frans Timmermans (Green Deal), Virginius Sinkevičius (Milieu). De vergadering is openbaar en zichtbaar via onderstaande link.

Lees meer
 
 
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door de VNG.
Lees onze proclaimer.